Pūces svinības

Publicitātes informācija

Grāmata ir saņēmusi Latvijas Grāmatizdevēju asociācijas balvu Zelta ābele 2012 kategorijā Proza bērniem par labāko grāmatas noformējumu.
Grāmatas galvenie varoņi ir Rīgas putni, kas pulcējas Operas namā, lai sveiktu dzimšanas dienā veco, cienījamo pūci, Operas bēniņu iemītnieci. Rakstura un uzvedības ziņā līdzinādamies cilvēku sabiedrībai, viņi ar saviem svētkiem traucē „īstās”, cilvēku Operas dzīvi. Pilsētas galvas un pulksteņa dzeguzes iejaukšanās liek fantastiskajai putnu pasaulei atkal šķirties no cilvēku ikdienas, un putni, nosvinējuši Pūces jubileju, izklīst pilsētas ielās un parkos.
Ieva Jurjāne grāmatā rāda notikumus no mazas meitenes skata punkta – viņa varbūt jūtas tuvāka putniem, nekā pieaugušajiem Operas skatītājiem, un labi saskata cilvēku un putnu līdzību. Māksliniece uzbūrusi spilgti teatrālu gaisotni, vienlaikus stāstot pasaku un arī rādot bērniem iezīmīgas un vēsturiskas Rīgas centra vietas – Timma tiltiņu pār kanālu, Alfrēda Kalniņa pieminekli, „Laimas” pulksteni, Operas namu, skatuvi, scenogrāfijas darbnīcu, tērpus un māksliniekus. Grāmatas dizainu veidojusi māksliniece Ūna Laukmane.

Publisher

Liels un mazs

Type of publication

Book

Type of work

Original work

ISBN

9789984820392

Author

Publishing year/ place

2012, Rīga