Latvijas mūzikas renesansē: priekšvēstneši, briedums, konteksti



Anotācija

Ilzes Šarkovskas-Liepiņas monogrāfija "Latvijas mūzikas renesansē: priekšvēstneši, briedums, konteksti" turpina monogrāfiju sēriju "Latvijas mūzikas vēsture no sākumiem līdz 21. gadsimtam".
Tā veltīta veltīta renesanses laikmeta skaņumākslas mantojumam Latvijā, aptverot periodu no 15. gadsimta līdz 17. gadsimta sākumam. Izdevumā aplūkota mūzikas dzīve un jaunrade Baltijas reģiona zemju, īpaši Vācijas kontekstā. Pētījumā aplūkotas Ziemeļu renesanses izpausmes mūzikā, analizēta reformācijas rosinātā dziesmu jaunrade, sniegts ieskats komponistu devumā tālaika populārākajos žanros (mesa, motete, pasija, daudzbalsīgā dziesma), kā arī atspoguļotas mūzikas dzīves norises un to ietekme sabiedrībā. Izdevuma māksliniecisko ietērpu veidojusi Gundega Kalendra (aģentūra "Raugs").
Grāmata sagatavota un izdota Valsts pētījumu programmas "Letonika – Latvijas vēsture, valodas, kultūra, vērtības" projektā Nr. 4. 1. "Kultūra un identitātes Latvijā: mantojums un mūsdienu prakse", kā arī ar Valsts Kultūrkapitāla fonda un Pasaules Brīvo latviešu Kultūras fonda atbalstu.

Izdevējs

LU Literatūras, folkloras un mākslas institūts

Izdevuma veids

Grāmata

Darba veids

Oriģināldarbs

Izdošanas gads/vieta

2020, Rīga