Santa Remere

Santa Remere – publiciste un kultūras žurnāliste. Raksta par bērnu grāmatām, izrādēm un kultūras notikumiem. Vairākkārt bijusi Jāņa Baltvilka starptautiskās bērnu literatūras balvas žūrijas locekle. Studējusi kino un audiovizuālo mākslu Japānā, strādājusi par iespieddarbu redaktori, tulkotāju no un uz franču valodas, tulko arī daiļliteratūras, dramaturģijas darbus.

Dzimšanas laiks/vieta

1983
Rīga

Citātu galerija

"Žūrijas ieskatā katrs kultūras notikums – fotoizstāde, grāmata, teātra izrāde – Santai Remerei ir kā jaunatklājama teritorija, kurā viņa dodas iekšā ar jūtīgu un atvērtu sirdi. Viņas skatiens ir redzīgs, un viņas iekšējais kompass ļauj atrast izeju pat no visviltīgākā labirinta. Viņas recenzijas ir kā zinoša stalkera veidotas kartes, kurām var uzticēties," sacīts žūrijas pamatojumā, nominējot Santu Remeri Normunda Naumaņa Gada balvai mākslas kritikā (2020).

"Santas Remeres recenzijas par izstādēm, teātra izrādēm un grāmatām ir erudītas, analītiskas, stāstošas, tiešas un atklātas. Rakstot par mākslas darbiem un notikumiem, Remere prot panākt patiesuma un klātbūtnes iespaidu - viņa apraksta pieredzi kopumā, kā tā tiek tverta prātā un jūtās, caur dažādām maņām un sīkām detaļām. Tie ir stāsti, kas rada interesi un vēlēšanos iet skatīties mākslu, " sacīts žūrijas pamatojumā, nominējot Santu Remeri Normunda Naumaņa Gada balvai mākslas kritikā (2023).


Saiknes

Apbalvojumi

Normunda Naumaņa Gada balva mākslas kritikā
Par publikācijām 2015. gadā
Nominants
2016

Normunda Naumaņa Gada balva mākslas kritikā
Par literatūras un fotomākslas kritikām portālos "Satori.lv" un "Fotokvartals.lv" 2019. gadā
Nominants
2020

Normunda Naumaņa Gada balva mākslas kritikā
Par publikācijām portālos fotokvartals.lv, punctummagazine.lv un satori.lv 2022. gadā
Nominants
2023