Agnese Zarāne

1 bilde

Agnese Zarāne (1989) – sabiedrisko attiecību speciāliste, rakstniece, mūziķe. Ikdienā strādā ar tekstiem sabiedrisko attiecību jomā, bet ārpus darbalaika raksta prozu un dzeju. Beigusi Literārās Akadēmijas meistarklases. 2019. gadā iznācis debijas romāns par jauniešu dzīvi "Slīdošās kāpnes", 2021. gadā – stāstu krājums "Laba meitene".

Dzimšanas laiks/vieta

30.03.1989
Rēzekne

Profesionālā darbība

LITERĀRĀ DARBĪBA

Proza
2019:
romāns "Slīdošās kāpnes"
2021: stāstu krājums "Laba meitene"

Citātu galerija

PAR AGNESES ZARĀNES DAIĻRADI

"Jāsaka, kā ir – Agneses Zarānes proza rada labi gaidītas sajūtas. Tur ir kaut kas ļoti svarīgs. Pausts neuzbāzīgi, pietiekami smalki un tomēr – ne sarežģīti. Identificēties ar šeit publicētā stāsta varoni noteikti nav grūti. Psiholoģija, kas gājusi cauri pašas autores sirdij, iespējams, ir vērtīgākais, ko vien rakstnieks var vēlēties un meistarīgi sākt pielietot."

Dibovska, Jūlija. Rakstnice Agnese Zarāne: Esmu bijusi "laba meitene". la.lv, 12.03.2021.

PAR ROMĀNU "SLĪDOŠĀS KĀPNES"

"Dinamisks, mūsdienīgs un ļoti aktuāls darbs jauniešu auditorijai (un ne tikai), jo pielāgoties, lai iederētos, lielākā vai mazākā mērā ir raksturīgi mums katram. Galvenā varone ar visu būtību cenšas iedzīvoties galvaspilsētā, justies pieņemta un izpatikt mammai un vienaudžiem, un ārēji viņai tas lieliski izdodas, tomēr iekšēji meitene cīnās gan ar mātes kontrolējošo raksturu un meliem, gan ar pašapziņas kritumiem un vēlmi norobežoties no sabiedrības (un mammas) uzspiestajiem ideāliem. Apsveicama tēmu izvēle, raiti lasāms darbs un trāpīgi novērota sabiedrība no vidusskolnieces skatupunkta."

Inga Pizāne

Dzīvesvieta

Rīga