Satori grāmatžurnāls Nr. 2. Receptes

Publicitātes informācijaBiedrība "Ascendum" izdevusi literatūras almanahu – "Satori" grāmatžurnālu Nr.2, kas zem tēmas "Receptes" apkopo pēdējā gada svaigāko Latvijas prozu un dzeju. Tajā publicējušies tādi autori kā Kārlis Vērdiņš, Inga Žolude, Dace Vīgante u.c.

2016. gada nogalē "Satori" laida klajā grāmatžurnāla pirmo numuru, kura tēma bija plūdi. Pēc nedaudz vairāk nekā gada pie lasītājiem nonācis "Satori grāmatžurnāls" Nr.2, kas apkopo jaunāko un svaigāko Latvijas dzeju un prozu. Šoreiz grāmatžurnāla tēma jeb atslēgas vārds ir "Recepte", ar to domājot receptes šī vārda plašākajā nozīme – ēdienu vai zāļu receptes, panākumu receptes un dzīves receptes, valsts nākotnes receptes un receptes kā mākslas darba radīšanas tehnoloģiju pierakstu.

"Satori" grāmatžurnālā Nr.2 publicējies Kārlis Vērdiņš, Inga Žolude, Ilmārs Šlāpins, Henriks Eliass Zēgners, Dace Vīgante, Edvards Kuks, Raimonds Ķirķis, Haralds Matulis, Elvīra Bloma, Aivars Madris, Elizabete Lukšo-Ražinska, Lauris Veips, Kirils Ēcis, Alise Redviņa, Artis Dobrovoļskis, Ramona Indriksone. Lielākā daļa darbu tapuši ikgadējā "Satori" autoru vasaras nometnē, kas pagājušajā gadā norisinājās Aizputē, mākslinieku rezidenču centrā "Serde".

To izdod biedrība "Ascendum", bet izdošanai sagatavo interneta žurnāla "Satori" redakcija. Izdevuma dizainu veidojis Gatis Vectirāns, bet drukāja "Dardedze hologrāfija". Izdevums tapis ar Valsts kultūrkapitāla fonda finansiālu atbalstu.

Publisher

Biedrība "Ascendum"

Type of publication

Literary collection

Type of work

Original work

ISBN

9789934856068

Publishing year/ place

01.2018, Rīga