Mūsējās

Publicitātes informācijaBiedrība "Ascendum" izdevusi publicistes Santas Remeres un bērnu grāmatu mākslinieces Elīnas Brasliņas grāmatu "Mūsējās", kas pasaku formā vēsta par 50 ievērojamu Latvijas sieviešu dzīvēm.

"Mūsējās" ir grāmata visai ģimenei, kas stāsta par Latvijas iedvesmojošākajām sievietēm. Daudzas no šīs grāmatas varonēm ir kļuvušas par pasaules līmeņa zvaigznēm un guvušas lielus panākumus savā jomā, taču šis nav Latvijas izcilāko sieviešu tops. "Mūsējās" stāsta par Latvijas vēsturi, kariem un izsūtījumiem, sapņiem un piepildītām cerībām, apņēmību un neatlaidību. Grāmata pēc vēstījuma ir līdzīga slavenajai bērnu pasaku grāmatai "Vakara pasaciņas dumpīgām meitenēm".

"Mūsējās" var lasīt gan kā uzziņu literatūru, gan kā apliecinājumu latviešu varēšanai, gan kā iedrošinājumu jaunām meitenēm un zēniem nebaidīties sasniegt kvēlākos mērķus, gan izglītojošu pasaku grāmatu, kas ļauj attīstīt empātiju un iztēli. Pieaugušajiem lasītājiem tā ir iespēja paskatīties uz Latvijas veidošanos un sabiedriskajiem procesiem no neierastas perspektīvas, novērtējot sieviešu varonību un ieguldījumu.
Santa Remere ir publiciste un kultūras žurnāliste, kas bieži raksta par bērnu grāmatām, izrādēm un kultūras notikumiem, vairākkārt bijusi Jāņa Baltvilka starptautiskās bērnu literatūras balvas žūrijas locekle. Santa ir studējusi kino un audiovizuālo mākslu Japānā, strādājusi par iespieddarbu redaktori, tulkotāju no un uz franču valodas, tulko arī daiļliteratūras, dramaturģijas darbus.

Elīna Brasliņa ir Latvijā iemīļota māksliniece un bērnu grāmatu ilustratore, kura pamazām gūst arī starptautisku atzinību un kuras rokrakstu viegli atpazīst gan pieaugušie, gan bērni. Elīna ir studējusi grafiku Latvijas Mākslas akadēmijā, lielākoties darbojas kā bērnu grāmatu māksliniece – līdz šim ilustrējusi vairāk nekā divdesmit grāmatu, tostarp Luīzes Pastores "Mākslas detektīvu" sēriju. Elīna ir arī Edmunda Jansona režisētās animācijas filmas "Jēkabs, Mimmi un runājošie suņi" (2019) māksliniece.

Publisher

Biedrība "Ascendum"

Type of publication

Book

Type of work

Original work

ISBN

9789934879531

Author

Publishing year/ place

2020, Rīga