Kur pazuda saimnieks?

"Kur pazuda saimnieks?" ir Paula Bankovska trešā grāmata bērniem.

Publicitātes informācijaBērnu grāmatu izdevniecība "Liels un mazs" laidusi klajā Paula Bankovska stāstu krājumu lieliem, jau gandrīz pieaugušiem bērniem un visiem vēstures interesentiem "Kur pazuda saimnieks?" ar autora ilustrācijām.

Runājot, domājot par vēsturi, uzmanību ierasts vērst uz cilvēkiem – tomēr ar cilvēkiem kopā vēsturi piedzīvojuši un pārdzīvojuši arī dzīvnieki, par kuru pieredzi literatūra un pētījumi lielākoties cieš klusu. Rakstniekam Paulam Bankovskim ienāca prātā uzdot jautājumu "Kur pazuda saimnieks?", un tapa trīspadsmit krājumā apkopotie stāsti, kuros 20. gadsimta dramatiskie Latvijas vēstures notikumi un mūsdienu pasaules izaicinājumi skatīti dzīvnieku acīm.

Katram stāstam Pauls Bankovskis pievienojis arī "atslēgu" – īsu, kodolīgu skaidrojumu par stāsta pamatā esošajiem vēstures notikumiem. Tas palīdz emocionālo grāmatu izmantot arī kā vēstures izziņas rīku, iespējams, arī skolā.

Grāmatas autors saka: "Šīs grāmatas tapšana izvērtās tik negaidīti smaga un sarežģīta, ka, ja vien būtu to apjautis iepriekš, varbūt nemaz nebūtu sācis rakstīt." Krājumā iekļautais stāsts "Pērlīte" 2014. gadā tika apbalvots ar Prozas lasījumu galveno balvu.

Pauls Bankovskis veidojis arī grāmatas ilustrācijas, izmantojot akvareļa tehniku. Konkrētās zīmējuma detaļas, ko apņem plūstošo krāsu patvaļa, uzsver cilvēka un dzīvnieka bezspēcību vēstures griežu haosā. Grāmatas dizainu veidojusi Ūna Laukmane.

Avots: satori.lv

Publisher

Liels un mazs

Type of publication

Literary collection

Type of work

Original work

ISBN

9789934533860

Publishing year/ place

09.2017, Rīga