Kopoti raksti 30 sējumos. 18. sējums

Publicistika. Raksti par literatūru.
Saturs: 
I. 1886–1903: Vēstule iz Petrapils; Vēstule no Petrapils; Ģeogrāfiskās biedrības pētijumi par leišiem un latviešiem; Maģistra Voltera ziņojums Ķeizariskās Ģeogrāfijas biedrības Etnogrāfijas nodaļas sēdē, 30.okt. m.d.; E. Voltera priekšlasījums par leišu literatūru; Sievietes par ārstēm ārzemēs; Īrija un Gladstons; Likuma projekts par strādnieku apdrošināšanu Vācijā; Politiskās strāvas un lielvalstu bruņošanās; Francijas republika; Mazie Dunduri; Lielpils pagasta vecākie; Mūsu lugas; "Baltijas Vēstnesis"; Mūsu laikraksti; Vēstule no Viļņas; Ārzemju ziņas; Cienījamiem lasītājiem; Par spirgto garu un pārejas laikmetu; Pro domo sua; Iespaidi un atmiņas no Berlīnes; E. Voltera priekšlasījumi par leišu literatūru; Vēstule no Berlīnes; Cīņa ap jauno latviešu valodu: Gētes "Fausts" un "Baltijas Vēstnesis"; "Baltijas Vēstneša" jaunākā indiāniešu kara deja; Cīņa pret "Fausta" latvisko tulkojumu. Piemērs saimnieciskai attīstības gaitai; Par strādnieku aizsardzības likumu došanu Krievijā; Vēstules no Latvijas par latviešiem; Kādi jauni priekšlikumi apdrošināšanas jautājumā; Kulturvēsturiski skati iz zemju dzīves; Aleksandrs Puškins; Francijas jaunākā literatūra; Fūrmanis Henšelis; Franču pirmais novelists; Ievadam; Henriks Senkjevičs; Par poļu jaunlaiku romānistiem; Par E. Voltera etnogrāfiskiem rakstiem; Ifiģēnija Tauridā; Dziesma par ērgli; Skati iz čigānu dzīves; Iz Gētes jaunām dienām; Grāfs Monte Kristo; Vidzemes zemnieku likumi; Свадебные обряды Вышковской волости Динабургского уезда; Vecās strāvas pēdējs gads; J. Poruka kgs un "Zaudētās tiesības"; Atbilde Niedras kungam.
II. 1905–1917: Latviešu inteliģences darbinieku prasība pēc pilsoniskām tiesībām Latvijā; Morozovas pilī pie zemstu un pilsētu darbiniekiem; Kas ir satversme?; Iz lielo cilvēku māju dzīves; Latvieši; Pirmais ierosinājums par 1905. g. revolūcijas vēstures rakstīšanu; Eiropas kara momentā; Protesta rezolūcija pret nodomāto Latvijas pievienošanu Vācijai; Paskaidrojums no Stokholmas izgājušās intrigas lietā; Atskats uz kādu neizdevušos sabiedrisku mēģinājumu.
III. 1922–1929: No latviešu sociāldemokrātiskās preses bērnības; Sveika, "Studentu Dzīve"!; Rainis par savu aiziešanu no Nacionālā teātra; Atmiņas ziedi par Jāni Asaru; Ciemā Aizputē pie dzīviem un mirušiem; Drusku atmiņu; Kas zin, kur atrodas Turaidas Maijas kaps?; Visnelaimīgākā tauta un zeme; Atmiņu un piezīmju skabargas; Mani draugi.
IV. Raiņa priekšvārdi darbu izdevumiem: Tālas noskaņas; Vētras sēja; Jaunais spēks; Klusā grāmata; Ave sol!; Tie, kas neaizmirst; Gals un sākums; Dagdas piecas skiču burtnīcas; Zelta sietiņš; Puķu lodziņš; Vasaras princīši un princītes; Lellīte Lolīte; Putniņš uz zara; Saules gadi; Mūza mājās; Mani vācu dzejoļi; Humors; Mazie Dunduri; Apdziedāšanas dziesmas; Septiņi malēnieši; Humors laikrakstos; Virpuļi; Nemierīga sirds; Sveika, brīvā Latvija!; Pusideālists; Uguns un nakts; Ģirts Vilks; Zelta zirgs; Indulis un Ārija; Pūt, vējiņi!; Jāzeps un viņa brāļi; Spēlēju, dancoju; Krauklītis; Daugava; Iļja Muromietis; Mušu ķēniņš; Mīla stiprāka par nāvi; Fragmenti; Novelas; Sabiedriska rakstura darbi; Senču aizvējā; Jaunā strāva; Jaunā atstrāva; Vecās strāvas pēdējs gads; Maiņu gadi; Uz Spīdolas valsti; Višķu pagasta kāzu ierašas; Svešās valodās; Aspazijas "Vaidelote" un "Saules meita".

Tekstus sagatavoja un komentēja Elza Knope, Mirdza Ābola, Viktors Hausmanis, Dzidra Vārdaune, Biruta Kalnača.