Zane Radzobe

2 pictures

Birth time/place

22.08.1984
Talsi

Quotes

"Žūrijas ieskatā viņa raksta tiešām par Teātri, nevis atsevišķos "klucīšos” par sižetu, lugu, aktierdarbu, režisora koncepciju un savām jaunākajām zināšanām. Viņas talants ir radīt recenziju kā aizraujošu, pat līksmu intelektuālu piedzīvojumu, brīvi pārvaldot tādus izsenus kritiķa darba rīkus kā ironiju, pašironiju, nereti arī sarkasmu un melno humoru, bet visam pāri – neatkarīgu spriestspēju" - sacīts žūrijas pamatojumā, nominējot Zani Radzobi Normunda Naumaņa Gada balvai mākslas kritikā (2020)
"Latvijas teātra kritikā Zanei Radzobei piemīt pārliecinoša, neatkarīga un spilgta balss. Ekspresrecenziju žanrā žurnālā "Ir" viņa ir attīstījusi valdzinošu meistarību, kurā harmoniski apvienojas intelektuāli atsperīga, precīza doma, konkrētās izrādes neaizmiglots, godīgs vērtējums, vienlaikus izrādi skatot plašākā mākslas un sabiedrības dzīves kontekstā. Sarežģītām diskusijām Zane Radzobe bieži vien māk piedāvāt oriģinālu skata punktu. Vienlaicīgi viņa nevairās no vienkāršas cilvēciskas emocionalitātes un siltuma, ja izrāde tam devusi iemeslu" - sacīts žūrijas pamatojumā, nominējot Zani Radzobi Normunda Naumaņa Gada balvai mākslas kritikā (2022)

Affinities

Silvija Radzobe - Mother

Occupations

Participation in organisations

Awards

Normunda Naumaņa Gada balva mākslas kritikā
Par izrāžu recenzijām žurnālā "Ir" un portālā "kroders.lv" 2019. gadā, īpaši: "Izrāde par burvību. Jeb - ilgas sīkumiem pāri kāpj" (par izrādi "Apmānītā"); "Ne Tolstojs, ne Sigarevs. Džilindžers" (par izrādi "Kareņins"); "Vēstures bedrē" (par izrādi "Kat
Nominee
2020

Normunda Naumaņa Gada balva mākslas kritikā
Par publikācijām 2021. gadā
Nominee
2022