Kārlis Anitens

Birth time/place

09.10.1975
Smiltene

Professional activity

20. gadsimta 90. gados strādājis par korespondentu laikrakstā “Dienas bizness”, vēlāk bijis akciju sabiedrības “Latvijas Gāze” sabiedrisko attiecību daļas vadītājs. Darbību kultūrā un mākslā sācis vienlaikus ar studijām šajā jomā kā privātā teātra “Muzikālais teātris 7” līdzdibinātājs, mākslinieciskais vadītājs un dramaturgs. Bijis libretu autors vairākiem vērienīgiem mūzikliem, sadarbojoties ar komponistiem Raimondu Paulu, Raimondu Tigulu, Mārtiņu Freimani. Vēlāk vairāk pievērsies kamerteātra izrāžu dramaturģijai, režijai un aktierspēlei un kopš 2009. gada darbojas kā režisors un aktieris teātra klubā “Austrumu robeža”. Pieredze un zināšanas vērienīgu iestudējumu veidošanā ļāvusi kļūt par vienu no vadošajiem televīzijas šovu, koncertu un valsts nozīmes svētku scenāristiem, režisoriem un vadītājiem. Veidojis scenārijus vai bijis režisors tādiem populāriem TV šoviem kā “Dziedi ar zvaigzni”, “Dejo ar zvaigzni”, “Koru kari”, “Dziesmu duelis”, “Kurš ir kurš”, “Es mīlu tevi, Latvija”, “Melodiju serpentīns” un neskaitāmām TV Jaungada nakts svētku programmām. Kopš 2013. gada ir scenārija autors, režisors un vadītājs TV raidījumam “Sveika, Rīga!”, izstrādājot vairāk nekā 250 dokumentālus stāstus par galvaspilsētu. Bijis scenārists un režisors XXVI Vispārējo Latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku Pūtēju orķestru dižkoncertam un Virsvadītāju un Virsdiriģentu godināšanas ceremonijai, veidojis scenāriju Valsts prezidenta Egila Levita inaugurācijai veltītajā sarīkojumā. Bijis mākslinieciskais vadītājs, scenāriju autors un režisors neskaitāmiem pasākumiem, koncertiem un svētkiem ar apmeklētāju skaitu virs 40 tūkstošiem skatītāju Rīgā, 11.novembra krastmalā. Aktīvi darbojies Latvijas Radioteātrī. Zināšanas un pieredzi nodod kā pasniedzējs vairākās Latvijas augstskolās.
2005: libreta autors Raimonda Paula un Raimonda Tigula mūziklam “Vella kalpi”, “Muzikālais teātris 7”. Režisori Voldemārs Šoriņš un Valdis Pavlovskis.
Apbalvojumi2019: Latvijas pasākumu Producentu Asociācijas gada balva “LAPPA” kategorijā “Labākais reģionālais pasākum 2018” par festivālu “Latvijas goda aplis”.
2018: Latvijas Pasākumu Producentu Asociācijas gada balva “Izcila pasākumu režija”.

Residence

Rīga

Participation in organisations

Biedrība "Dramaturgu asociācija"
Ūbeles iela 2 - 1, Rīga
Biedrs

Latvijas Dramaturgu ģilde
Vaļņu iela 9, Rīga
Biedrs