Iluta Dzene

1 picture

Iluta Dzene (1989) ir divu romānu autore: fantāzijas žanra romāns jauniešiem "Salas rēgs" (2014) un spriedzes romāns "Vistumšākās ir ēnas starp mums" (2022). Autorei ir bakalaura grāds dabas zinātnēs un maģistra grāds komunikāciju zinātnēs.

Birth time/place

1989

Professional activity

Literārie darbi
2014: Salas rēgs (Rīga: Zvaigzne ABC); ieguva veicināšanas prēmiju konkursā "Zvaigznes grāmata. Oriģinālliteratūra bērniem un jauniešiem”.
2022: Vistumšākās ir ēnas starp mums (Rīga: Zvaigzne ABC).

Bakalaura grāds dabas zinātnēs un maģistra grāds komunikāciju zinātnēs. Darbības joma ir projektu vadība, kas saistīti ar
klimata pārmaiņām.

Quotes

Jaunā autore par sevi 2016. gadā stāsta:
"Manī ir sakausēta nopietnība ar lielu piedevu smieklu un dzīvespriecīga trakuma. Es vienmēr tiecos izmantot iespējas, attīstīt sevi, komunicēt, gūt pozitīvas emocijas – īsumā sakot, es izbaudu dzīvošanu. Pēdējā gada laikā ir sanācis tā, ka darbs un citas “nopietnās pieaugušo lietas” ir aizēnojušas manu radošumu, tomēr tas vēl aizvien ir veids, kā sevi noturēt līdzsvarā, jo pamatdarbā nereti radošā iztrūkst.
Rakstīšana, paralēli ceļošanai, sportošanai un puķkopībai, ir viena no manas dzīves lielajām kaislībām. Man nepatīk sevi „ieslodzīt” kādā konkrētā žanrā – mainos es, mainās stāsti, ko vēlos izstāstīt, lietas, par kurām vēlos runāt ar pasauli. Pirmais darbs, caur kuru savā ziņā iepazīstināju arī ar sevi, bija fantāzijas žanrā, tomēr šobrīd priekšroku dodu psiholoģiskām drāmām, varbūt nedaudz arī fantastikai.
Darbi top visu laiku, tikai ne visi paredzēti izdošanai."
RCB viesosies jaunā autore Iluta Plotņikova » Rīgas Centrālā bibliotēka

Name at birth

Iluta Plotņikova

Education

University of Latvia
Lomonosova iela 1A, Rīga
Sociālo zinātņu fakultāte; maģistres grāds komunikāciju zinātnē.