Elfa – suns, ne cilvēks

Publicitātes informācija

Grāmata "Elfa – suns, ne cilvēks" stāsta par piedzīvojumiem un iegūtajām mācībām ar Latvijā vienīgo suni – asistentu Elfu. 

 Rakstniece Inga Žolude: 
"Šie sirsnīgie stāsti ne bez humora un ironijas liek paraudzīties uz ikdienas darbībām un procesiem ne vairs kā pašsaprotamiem, bet gan kā ievērojamiem izaicinājumiem. Taču, kad tos izdodas pievārēt, tās ir ne mazāk ievērojamas uzvaras. Te vienkāršajam piemīt pavisam cita nozīme, par kuru bieži neaizdomājamies. Stāstu centrā ir labradore Elfa, kas jau vairāku gadu garumā ne tikai palīdz Baibai ikdienas darbībās, bet ir arī tuvākā līdzgaitniece un labākā draudzene, atklājot jaunas attiecību un sevis šķautnes. Šī grāmata tikai daļēji vēsta par suņa ikdienu asistenta darbā, bet vēl vairāk tā dziedina ikviena lasītāja ilūzijas par būtisko un to, ko nozīmē būt cilvēkam."

Inga Gaile: 
"Mīlestības dziesma sunim un Dievam, caur kuru mēs uzzinām, kā klājas mūsu līdzcilvēkam Baibai Baikovskai. Baiba nesūdzas un nepamāca. Ar brīnišķīgu humora izjūtu viņa apraksta Elfas un savus piedzīvojumus stāstos, ar askētisku skaidrību meklē atbildes uz sarežģītiem jautājumiem dzejoļos."

 Dace Vīgante: 
"Baibas Baikovskas stāsti par savu asistenti – suņu dāmu Elfu un abu kopā pavadīto laiku – ir gaišas ironijas un humora caurstrāvota prieka plūsma. Es teiktu "mīlestības dziesma", bet to jau pateica Inga Gaile.
Pirmkārt, Elfa varbūt nav cilvēks, tomēr lasot pieķeru sevi pie domas, ka Elfa tomēr ir vairāk kā cilvēks, ja ir runa par godīgumu, uzticību, emocionalitāti, sava cilvēka izjušanu vai apķērības izrādīšanu sarežģītās situācijās, īpaši kad kopā jāpiedzīvo asa sižeta filmas cienīgu scenāriju.
Otrkārt, šī grāmata paplašināja manu zināšanu apvārsni par līdzcilvēkiem, kuru suņi nav nekādi nabadziņi, un žēlsirdības vārdā tiem nevajag izbarot tikko ceptus kruasānus vai iedot to saimniekiem dažus centus, lai sunītim kaut ko nopērk. Turpināšu atturēties no mešanās četrrāpus, lai paglaudītu un samīļotu sunīti asistenta zaļajā vestē, uz kuras rakstīts: neglaudīt, nesarunāties, izvairīties no acu kontakta! Kāpēc tā, lūdzu, nelaupiet sev to prieku un izlasiet paši. Piebildīšu, ka citās situācijās, kad suns atpūšas, mīļošanās pat ir ļoti ieteicama un patīkama nodarbe.
Treškārt, šī grāmata ir par skaistiem, stipriem cilvēkiem un viņu ikdienu kopā ar skaistiem, gudriem suņiem, kuriem ir ļoti svarīgs ēdiens, rotaļas, kasīšana, krākšana, ceļošana; kuriem patīk kaķu kakas, bet riebjas paši kaķi; kuri ir ļoti iecietīgi pret cilvēku trūkumiem, stulbumu un nezināšanu. Par grāmatas autori es varu teikt to pašu."

Izdevuma veids

Grāmata

Darba veids

Oriģināldarbs

ISBN

9789934602153

Darba autors

Izdošanas gads/vieta

2024, Rīga