Margarita Perveņecka

lv
Ziņot redaktoram

Работы: migrate (6); migrate (2); migrate (1); migrate (11)

ИмяMargarita Perveņecka
Галерея цитат

Par stāstu krājumu "Visi koki aizgājuši" (Dienas Grāmata, 2006)

"Laikam visloģiskākais un saprotamākais, kas konstatējams Margaritas Perveņeckas stāstu krājumā, saistāms ar valodu. Kopumā stāstos krietni raibs valodas pamats. Tas gan nav izskaidrojams ar tēlu atšķirīgo sociālo statusu, jo piederība dažādiem uzskatiem, dažādiem grupējumiem tikai nedaudz maina vispārīgo pozīciju. Perveņeckas stāstu valodas raibumu veido neitrālu vārdu saradošana ar ļoti ekspresīviem, barbarismu iekļaušana vienlaidus tekstā kopā ar poētismiem, vienkāršruna un negaidītas metaforas (manuprāt, visnoslēpumainākais šai sakarībā ir krājuma virsraksts) utt. Šo pretstatu savietojuma principu autore izvērš arī dažādu kultūras zīmju un sadzīves situāciju, ikdienas reāliju negaidītā, it kā nejaušā salīdzinājumā."

Silova, Lita. ...tikai tad būs, ko līdzi paņemt. Karogs, Nr. 2, 2007.

Par romānu "Gaetāno Krematoss" (Dienas Grāmata, 2011)

"Romāns latviešu literatūrā ir notikums, tas ir oriģināls tīrradnis. Romānā risinātās problēmas ir senas kā pasaule (vai vismaz senas kā pirmie mums zināmie teksti, kuros aizsākta šo fundamentālo jautājumu risināšana), un to atklāsme rāda autores plašās zināšanas – viņa izstāsta savas idejas, polemizējot ar daudziem citiem literārajiem darbiem. Literatūra šeit atklājas kā filozofijai radniecīga parādība vai pat tās apakšnozare – ar ko gan nodarbojas rakstnieks, ja ne ar domāšanu? Un literārs darbs zināmā mērā ir filozofisks traktāts ar estētisko pievienoto vērtību."

Žolude, Inga. Kausu verdošas dzīves! Latvju Teksti, Nr. 4, 2011.
Виды деятельностиавтор
Место рождения16.01.1976
Rīga
Rīga
НаградыAnnual Latvian Literary Award
Gaetāno Krematoss
Balva piešķirta par darbu "Gaetāno Krematoss".
Proza
2012

Показаны записи 1-1 из 1.
#МестоДатаКатегорияТипТип местаФрагмент текста
   
1Rīga
(Rīga)
16.01.1976(Не указано)Место рожденияPilsēta

:Категория не указана

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies. Read more.