Tev viņa patiks

3 bildes



Publicitātes informācija
Zīmējumu stāsts pieaugušajiem
Ilzes Trumpes zīmējumi un teksts
Redaktore Inga Gaile
Lindas Lūses dizains

Ilzes Trumpes grāmata "Tev viņa patiks" ir neparasta un personiska atzīšanās jūtās. Tie paši trīs vārdi, tikai ar uzzīmētām robežām. Zīmējumu stāsts ir melnbalts kā mēmais kino, paveicot kinematogrāfa uzdevumu – aizkustināt ar mīmiku, žestiem, vīziju. Taču līdzās zīmējumiem stāsts arī uzrakstīts – melns uz balta, rokrakstā. Grāmata – apsolījums, mierinājums, ļoti jūtīgs darbs, rakstīts kādam personiski un tajā pašā laikā – jebkuram. Varbūt tāpēc, ka mums katram ir kāds atzīšanās stāsts.

Grāmatas redaktore dzejniece Inga Gaile saka: "Par ko nevar runāt, par to – jāzīmē.* Ilzes Trumpes grafiskais romāns "Tev viņa patiks" ir brīnišķīga grāmata, kuru mēs jau sen esam pelnījušas un pelnījuši.
Maigi pašironiski zīmējumi atklāj reizēm skumju, reizēm cerību pilnu, bet ārkārtīgi cilvēcīgu pasauli. Tiešās, bet saudzīgās zīmējuma līnijas un stāsta vienkāršība kļūst par dziedinošu piedzīvojumu skatītājām (-iem) un lasītājiem (-ām).
Tā ir Ilzes Trumpes pirmā grāmata un kā tāda ir notikums mūsu kultūrtelpā ar savu patiesi cilvēcīgo sievietes skatījumu, kurš nerunā par receptēm, nemāca manipulāciju, nemudina iekarot vai pakļauties, bet vienkāršiem vārdiem un zīmējumiem izstāsta stāstu. (*Pārfrāzēts Vitgenšteina citāts "Par ko nevar runāt, par to jāklusē.")"

"Man ir 47 gadi.
Mana profesija ir grimētāja.
Man patīk zīmēt. Patīk ziedi un dārza darbi.
Esmu atraitne. Man ir pieaugusi meita, un nesen es kļuvu par vecmāmiņu.
Man patīk kino. Labs kino. Tāds, kurš stāstu izstāsta kino valodā. Tā, kā to var izstāstīt, montējot kopā vizuālo attēlu un skaņu.
Tanī vasarā pirms sešiem gadiem mani uzaicināja strādāt kādā seriālā par grima mākslinieci. (..)"

Izdevējs

Mansards

Izdevuma veids

Grāmata

Darba veids

Oriģināldarbs

ISBN

9789934585081

Redaktors

Mākslinieks

Darba autors

Izdošanas gads/vieta

02.2020, Rīga