Raksti (divos sējumos)

1. sējums.
Saturs: Zemes dēls: I. Mīlas ilgas; II Pavasaris; III. Mīlas maldi; IV. Vasara; V. Dzīves gaitas; VI. Rudens; VII. Vientulība; VIII. Nāve; IX.Personificējumi; X. Simsana gals; XI. Tamāras nakts; XII. Sapņotājs pāžs.
II. Apceres par filozofiju un estētiku: Romantisms kā mākslas un pasaules uzskata centrālproblēms; Par derīgo un garīgi vērtīgo; Māksla un estētika; Mīlestība un nāve; Mākslas attiecības; Māksla un kritika; Prāts un mūžības jautājumi; Domas par reliģiju; Sievietes tikumiskā personība; Māksla un dzīve.
III. Recenzijas: Andrievs Niedra un Raiņa liriskā dzeja; Kārlis Jākobsons. Pie meža ezera; J. Jankava "Vecie elki"; Antona Austriņa "Vakardiena"; R.L.B. Zinību komisijas vasaras sapulces; Bez svētnīcas – J. Akuratera dzejas; Elēģijas. Viktora Eglīša dzejoļi; Zīmējumi. V. Damberga dzejoļi; Kaut kas par Literatūras Fondu; Andrejs Paparde. Tantris; Mazas drāmas. Andreja Upīša dzejoļi; Ziedu klēpis. Liriska biogrāfija II no Aspazijas; Sirds varā. J. Akuratera Varas un mīlestības idejas lietā; Recenzenta piezīme; "Pilsētas dzeja"; J. Lapiņa priekšlasījums par J. Raiņa "Pūt vējiņi"; Mūsu jaunākā lirika (Anna Brigadere. Dzejas); Potrimpa zemē. Ata Ķeniņa dziesmas un dzejojumi; Plūdons. Dzīves simfonija; Saules puķes. Kārļa Skalbes izmeklēšas dzejas; Linards Laicens. Pilsētā un laukā; Prelūdijas. Naurēnu Elzas dzejoļi; Andrejs Paparde. Mūžība; Rūdolfa Blaumaņa kopotie raksti; J. Grīns. Rožu ugunī; Pamati un paviršība; Fr. Bārdas piezīmes; Andrejs Kurcijs. Bez prieka un dailes. Fragments no Zentas Mauriņas.

2. sējums.
Saturs: Dziesmas un lūgšanas dzīvības kokam: dzejas, 1911–1919; Pielikums; Tēlojumi no krājuma "Vita somnium"; Vēstules.

Sakārtojusi un pēcvārdu "Ieskats Friča Bārdas dzīvē un dzejā" sarakstījusi Inta Čaklā.

Izdevējs

Izdevniecība "Liesma"

Izdevuma veids

Kopoti raksti

Darba veids

Oriģināldarbs

Sastādītājs

Darba autors

Mākslinieks

Komentāra autors

Izdošanas gads/vieta

1990 – 1992, Rīga