Mammas dzejoļi

4 bildes



Publicitātes informācija
Krājums veidojies kā poētiski vērojumi par attiecībām kuplā ģimenē, izmantojot gan bērnu, gan vecāku skatapunktus, lai radītu dzīvu ģimenes kopības izjūtu. Savā ziņā tā ir ģimenes dienasgrāmata, bērni dzimst, aug, veidojas savstarpējās attiecības, tiek piepildīta, atklāta un aizvien paplašināta viņu pasaule. Taču dzejoļu tēlainība un autores spēja jebkurā ikdienas situācijā, kas tik pazīstama visām ģimenēm ar maziem bērniem, atrast kontrapunktu dažādu vecumu atšķirīgajiem redzējumiem, padara šo ģimeni par savējo ikvienam lasītājam.

Dzejoļi rāda mammas un bērnu dzīvi kā spēli, kurā noteikumi un uzdevumi nemitīgi mainās, bērniem augot, un katrs ģimenē ir šīs aizraujošās spēles dalībnieks. Mammas un bērnu acīm skatīta, ģimene ir dinamiska atklājumu un pārsteigumu iespēja, jo mīlestība un iejūtība rada jauno un interesanto arī no ikdienas darbiem, rutīnas, strīdiem un putras katliem. Arī Ilustratore Anna Vaivare pratusi izvairīties no idilliskuma un statiskuma ģimenes “iekšējās dzīves” atveidojumā, vizuāli akcentējot kustību, tempu, krāsainību. Ilustrācijas, kurās mamma spēj atrasties visās vietās vienlaikus, atrodas vieta arī kaķim, vārnām un citiem svarīgiem ģimenes locekļiem, bet uz gājēju pārejas dzīvo īsta zebra. Grāmatas emocionālā vide ir lasītājam ļoti iedvesmojoša.

Grāmata būs vienlīdz saistoša lasāmviela visai ģimenei. Krājuma dzejoļi savieno bērnus un pieaugušos, ļaujot katram vecumam saprast un pārdzīvot notikumus atbilstoši savai pieredzei un veidot sarunu par savu ģimeni.

Izdevējs

Liels un mazs

Izdevuma veids

Literārs krājums

Darba veids

Oriģināldarbs

ISBN

9789934574498

Mākslinieks

Darba autors

Izdošanas gads/vieta

2020, Rīga