Jūs kavējaties

2 bildes



Publicitātes informācija
"Orbītas" sagatavotajā grāmatā ir iekļauti apmēram 150 dzejoļi: gan minētā izlase, gan citi, iepriekš nepublicēti darbi no dzejnieka privātā arhīva. Šajā krājumā iekļauti dzejoļi no gandrīz visiem Kikōnes radošajiem periodiem, sākot ar 2001. un beidzot ar 2006. gadu.
Dzejnieks rakstīja ne vien latviešu valodā, bet arī latgaliski, krieviski un angliski – daļa no šiem tekstiem ietverta grāmatā.
Krājumam ir vairākas daļas: ielūgums uz revolūciju (kaut maziņu), dzeja, dadaisma cikls, “Mēs esam pārkliegti un noklusēti”, [dzēšu remdi] x-rindes, “Pielūgsme bez fetiša”. “Pieminekļi”, “Dubultbulta”, “монологи сомнамбулы”, “10000 lietas”, “kū syrsynoj tāvzamis sīnōžy?”, latgaļīšu cykls un vēstule no reanimācijas.
Grāmatas sastādītāji un redaktori ir literāti Aleksandrs Zapoļs un Svens Kuzmins.

"Krājumā Jūs kavējaties (izdevniecība Orbīta, 2019) ir iekļauti dzejoļi no gandrīz visiem Kikōnes radošajiem periodiem, sākot ar 2001. un beidzot ar 2006. gadu, atskaitot vienīgi 2001. gadā Jauno Literātu konkursam iesniegtos darbus (tie publicēti žurnāla Ugunsgalvas 4. numurā). Dzejoļi sarindoti ne obligāti hronoloģiskā secībā (vietām to nemaz nav iespējams noteikt), toties atbilstoši paša autora kārtotiem krājumiem (Dubultbulta un Mēs esam pārkliegti un noklusēti) un mazākiem cikliem (10000 lietas, Dadaisma cikls, Dzēšu remdi, Pielūgsme bez fetiša u. c.). Nav izlaistas arī sērijas latgaliešu un krievu valodā, poētiskie manifesti un gluži eksperimentāli teksti, tostarp viņa pēdējais vēstījums no Stradiņa slimnīcas – teksts, kurš sākas kā privāta vēstule, bet lēnām un, iespējams, apzināti pārtop par kaut ko līdzīgu atvadu poēmai."

Svens Kuzmins

Izdevējs

Orbīta

Izdevuma veids

Literārs krājums

Darba veids

Oriģināldarbs

ISBN

2100003644695

Darba autors

Izdošanas gads/vieta

2019, Rīga

Sarakstīšanas laiks/vieta

2001 – 2006