Bronzas zirgs un Pegazs

Saturs:

I. No jaunības avotiem.
Sudrabotās stundas: dzejolis; Meitenei no manas klases: Ā. Grimmai-Miltai; No cikla "Korespondenta piezīmes": Pirmā literatūras stunda; Sāku ar avīžu rakstiem... Jūrmalas virši: dzejolis.

II. Aizgājušie - palikušie.
Dzejnieka pasaule: par A. Čaku. Skrīveru aka: par A. Upīti. Rakstnieks ar strādnieka rokām: par I. Lēmani. Dailes gars: par E. Smiļģi. Leģenda par baltajiem cimdiem: E. Salniņa piemiņai. Trīs vārdi: J. Zāberam. Zelta zirgs operā: dzejolis.

III. "Daudzas balsis, doma viena".
Izdziedāt varavīksni; Deja mūža garumā: par Z. Ersu. Aktieris atbild: Ģ. Jakovļeva pasaulē ielūkojoties. Arī atveidot nozīmē veidot: J. Krieviņam. Sajust cilvēku: par J. Brodeli. Sarkanā ūdensroze: par L. Robuli. Vārda kalējs: dzejolis.

IV. No redaktora bloknota.
"Te mana dzimtene, tās dēls es esmu"; Zeme izstaro gaismu: par E. Sudmali; Silta gaisma: dzejolis."Bet tas man bija jāuzraksta...": par J. Sirmbārdi. Jaunā autora Marcinkeviča vēstule redaktorei Zinai Līcei: humoreska. Dziesmās ieputināts: par A. Krūkli. Aiz ezera augsti kalni: par A. Vējānu. Rakstnieks, kuru mēs mīlam: par Ž. Grīvu. Mīlestība un naids: dzejolis.

V. Ugunsbrālība.
Nemunas kaija; No Sibīrijas un Urālu burtnīcas: Permas meridiāns; Šušenskas ceļa zīmes; Domu kalnā: dzejolis. Kalna meita: par M. Abilkasimovu. Piemaskavas rudens etīdes: par I. Romu-Ļebedevu.

Epiloga vietā
Tā zaļā atvaru uguns...: I. Ziedonim.

Sērija: Rakstnieki par literatūru