Gatis Šļūka

1 bilde

Gatis Šļūka (1979)  – karikatūrists, ilustrators. Vairāk nekā 20 gadus zīmē karikatūras laikrakstā "Latvijas Avīze", sadarbojas arī laikrakstu "Sporta Avīze". Izdotas četras karikatūru grāmatas – "GatisŠļūka Karikatūras" (2006), "Gatis Šļūka Karikatūras 2" (2015), "Gatis ŠļūkaKarikatūra LV" (2018) un "Gatis Šļūka Karikatūras 3" (2022).

Dzimšanas laiks/vieta

18.03.1979
Rauna

Profesionālā darbība

Karikatūras sācis zīmēt jau pirmajā klasē. Iedvesmojies nožurnāla "Dadzis", komiksiem, markām ar Volta Disneja zīmējumiem, Ērika Oša unGunāra Bērziņa karikatūrām.

Kopš 2001: piedalās karikatūru izstādēs visā pasaulē; darbojas arī starptautisku karikatūru izstāžu, konkursu žūrijās.

Plašāku informāciju skatīt: https://karikatura.lv/

Izdotās karikatūru grāmatas

2006: "GatisŠļūka Karikatūras".
2015: "Gatis Šļūka Karikatūras 2".
2018: "Gatis ŠļūkaKarikatūra LV".
2022: "Gatis Šļūka Karikatūras 3".


2021: saņēmis Izcilības balvu Pasaules Humora balvas (World HumorAwards) izstādē Itālijā, arī Izcilības balvu Starptautiskā karikatūrukonkursā (International Editorial Cartoon Competition) Kanādā.

Citātu galerija

GATIS ŠĻŪKA PAR SEVI

"Radot karikatūras, es tās veidoju no sava –latvieša, eiropieša skatu punkta, bet vēlāk bieži vien tās sāk dzīvotsavu dzīvi un apceļo pasauli pateicoties mūsdienu globalizācijas,interneta laikmetam. Arī cilvēki citā pasaules malā sajūt saikni ar tāmdēļ attēlotajām tēmām un situācijām. Tādos brīžos es jūtu gandarījumupar paveikto un šķiet, ka karikatūras tomēr var nedaudz mainīt pasauli. Man patīk izmēģināt jaunas tehnoloģijas un zīmēšanas rīkus, kādigitālos, tā tradicionālos. Tādēļ arvien vairāk karikatūras topdigitālā formātā, taču es nedomāju atteikties no sev tik tuvāskarikatūru zīmēšanas uz papīra ar krāsu zīmuļiem."

https://karikatura.lv/par-mani/

Izglītība

Cēsis
Mācījies Cēsu pilsētas Mākslas skolā.

Rīgas Dizaina un Mākslas vidusskola
Krišjāņa Valdemāra iela 139, Rīga

Latvijas Mākslas akadēmija
Kalpaka bulvāris 13, Rīga
Maģistra grāds grafikā.