LU 77. konferences literatūrzinātnes sekcija šogad veltīta gastropoētikas izpētei literatūrā, valodā un kultūrā, turklāt jo īpaša uzmanība veltīta jauniešu (arī studentu) ēdienu un dzērienu kartes īpatnībām. Konference notiks 12. februārī plkst. 10.00 LU Humanitāro zinātņu fakultātē (Visvalža iela 4a), 305. auditorijā.
Sekcijas programma
1. SĒDE (vada prof. Ojārs Lāms)
10.00 Māra Grudule
Gastropoētika Baltijas vācu studentu dziesmā
10.20 Sigita Kušnere
Ēdiens kā vecumposma robežzīme
10.40 Ieva Kalniņa
Vai 20. gadsimta 30. gadu studenti mēdza ēst?
11.00 Ilze Ļaksa-Timinska
Gastronomiskās parādības Augusta Heinrihsona autobiogrāfijā "Mans neparastais dzīves stāsts"
11.20 Diskusija
11.35 Kafijas pauze
2. SĒDE (vada prof. Ieva Kalniņa)
12.00 Mārtiņš Laizāns
Lēvura maltīte: "Billes" gastrolakmuss
12.20 Ieva Melgalve
Kopīga ēdiena gatavošana kopmītnēs
12.40 Inta Urbanoviča
"Fast food" jeb ātrā ēdināšana latvieša gaumē
13.00 Ojārs Lāms
Viļa Lācīša stāsts "Kulināri". Jaunatnes sociālproblemātika gastropoētiskā fokusējumā
13.20 Elīna Drulle
Mielasta semiotika toreiz un tagad
13.40 Diskusija un noslēgums
LABU ĒSTGRIBU!