Mūža raksti. 7. sējums

Publicitātes informācija"Mūža rakstu" idejas autors un sastādītājs literatūrzinātnieks Ilgonis Bērsons skaidro, ka 7. sējumā ietilpst daudz rakstu no periodikas, tādējādi veidojot unikālu materiālu un foto pirmpublicējumus, līdzīgi kā iepriekšējos sējumos. Dzīves vēstījumā galvenokārt izmantoti Latvijas Nacionālā arhīva fondi.

No Ilgoņa Bērsona priekšvārda: ""Mūža rakstu" sestais sējums (2013) noslēdzās ar Kārļa Skalbes bažām par jaunās, viengadīgās Latvijas likteni spīlēs starp vācu iebrucējiem un lieliniekiem, kuru vidū bija latvieši. 1920. un 1921. gads viņam paies parlamentārā cīņā par valsts spēku nostiprināšanu, meklējot izlīdzināšanos starp labējiem un kreisajiem spēkiem, īpaši rūpējoties par nacionālās kultūras izvērsumu.

Joprojām Skalbes publicistikas un esejistikas forma ir "mazās piezīmes", kas vienlaikus gan subjektīvas, gan objektīvas un, virknē saliktas, uzskatāmi rāda sabiedrības attīstību un satīstību. Protams, līdz ar to viņš iegūst gan atbalstītājus, gan noliedzējus. 1921. gadā atzīmē Skalbes literārās darbības divdesmit piekto gadadienu. Viņš ir radošo spēku briedumā, kad arvien top jaunas pasakas un dzejoļi, meistardarbi. Skalbe gūst ievērību arī Eiropas mērogā. Jāteic, ka katrs laikmets publicistisku rakstu atkārtotiem iespiedumiem uzliek savu zīmogu. Vairāki īsinājumi bija jau grāmatā "Mazās piezīmes" (1920), un Kārļa Ulmaņa valdīšanas laikā daudz ko nedrīkstēja kritizēt. Šajā izdevumā lasītājiem dota iespēja lasīt Skalbes pirmtekstus visā pilnībā.”

"Mūža rakstu" 7. sējumā ievietoti Skalbes dzejoļi, pasakas, raksti, tostarp "Itālijas ceļojuma piezīmes", deputāta runas Latvijas Tautas padomes un Latvijas Satversmes sapulces sēdēs, kā arī vēstules.Ilgoņa Bērsona sastādījums, ievads, biogrāfija un komentāri.