Meitene, kura mācēja visas pasaules valodas

Publicitātes informācijaŠis ir stāsts par Lelu, kura, apmeklējot diplomātu viesības, nokļūst neērtā situācijā. Viņa pieņem drosmīgu lēmumu iemācīties visas pasaules valodas un atklāj, ka valodu apguve var būt patiesi interesanta un iedvesmojoša nodarbe, kas pārvēršas aizraujošā piedzīvojumā.
Lela līdztekus valodas apguves procesam (viņa sagādājusi 12 dažādu valodu vārdnīcas) apgūst daudz ko citu: zīmē, iemācās salocīt no papīra zivi, izveido karti. Lidojot gaida balona, viņa piedzīvo brīdi, kad prasme lietot tikko apgūtos vārdus kādu izglābj burtiskā nozīmē.
Grāmatā ir arī kāds noslēpums – autore šo to paslēpusi pavisam atklātā veidā, katram varonim piešķirot kāda Eiropas bērnu rakstnieka vārdu. Piemēram, Lelas draudzene Klāra savu vārdu aizguvusi no Klēras Azopardi, rakstnieces un Maltas Universitātes pasniedzējas.

"Īpašā grāmatas papildvērtība – tāpat kā daudzus citus vārdu , piemēram vārdu "cepure" varēsiet lasīt un apgūt angļu, franču, somu, vācu, spāņu, itāliešu, igauņu, zviedru, slovēņu, nīderlandiešu, maltiešu un krievu valodās."

Inguna Cepīte

"Grāmata ir apburoša. Tā nav augstprātīgi pamācoša, kaut ietver pamācības – apgūt valodas, būt iecietīgiem pret citu kļūmēm. Ievai Samauskai piemīt talants pamācīt viegli un aizraujoši. Cilvēcīga un priecīga ir pasaule, kurā mīt viņas varone Lela. Brīnumains skatījums uz tādu pasauli, kura ir saules pielieta, smaržīga, krāsaina un, kurā gan lieliem, gan maziem ir iespēja saprasties."

Inga Gaile

Publisher

Izdevniecība "Pētergailis" (1990–)

Type of publication

Book

Type of work

Original work

ISBN

9789984333595

Author

Artist

Publishing year/ place

2013, Rīga