Jauniešu maltīte literatūrā, valodā, kultūrā

51777415_2081180498838770_4312920688794009600_.jpg

LU 77. konferences literatūrzinātnes sekcija šogad veltīta gastropoētikas izpētei literatūrā, valodā un kultūrā, turklāt jo īpaša uzmanība veltīta jauniešu (arī studentu) ēdienu un dzērienu kartes īpatnībām. Konference notiks 12. februārī plkst. 10.00 LU Humanitāro zinātņu fakultātē (Visvalža iela 4a), 305. auditorijā.

Sekcijas programma
1. SĒDE (vada prof. Ojārs Lāms)

10.00 Māra Grudule
Gastropoētika Baltijas vācu studentu dziesmā

10.20 Sigita Kušnere
Ēdiens kā vecumposma robežzīme

10.40 Ieva Kalniņa
Vai 20. gadsimta 30. gadu studenti mēdza ēst?

11.00 Ilze Ļaksa-Timinska
Gastronomiskās parādības Augusta Heinrihsona autobiogrāfijā "Mans neparastais dzīves stāsts"


11.20 Diskusija
11.35 Kafijas pauze


2. SĒDE (vada prof. Ieva Kalniņa)

12.00 Mārtiņš Laizāns
Lēvura maltīte: "Billes" gastrolakmuss

12.20 Ieva Melgalve
Kopīga ēdiena gatavošana kopmītnēs

12.40 Inta Urbanoviča
"Fast food" jeb ātrā ēdināšana latvieša gaumē

13.00 Ojārs Lāms
Viļa Lācīša stāsts "Kulināri". Jaunatnes sociālproblemātika gastropoētiskā fokusējumā

13.20 Elīna Drulle
Mielasta semiotika toreiz un tagad


13.40 Diskusija un noslēgums

LABU ĒSTGRIBU!

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies. Read more.